Rigtig godt referat, tak for det. Nu glæder jeg mig til den detaljerede tilbagemelding fra kommunen, for det var ikke let at få overblik over de mange gule forslagssedler på arbejdsgruppebordene - og så forhåbentlig den invitation til et borgermøde om HELHEDEN, som der i hvert fald blev lagt op til og mere end antydet et par gange. Det vil sige et møde omkring strandvejsproblematikkerne, men nu behandlet som ET HELE, inclusive kyst-, stormflods-, skybrud-, grundvands- og badevandssikring. OK, syndflodssikring er måske at stile vel højt, men helt klart er det i hvert fald, at der med klimaændringerne er økonomiske, juridiske og menneskelige risici af dimensioner på spil, risici som får det til at se mere end mærkeligt ud, at man alene ville diskutere parkeringspladser, kunst på stranden og cykelstiers bredde, når der nu vitterligt er behov for nye forslag fra borgerne, med efterfølgende analyser og eksperimenter om disses faktiskeeffekt, for endeligt at kunne tage de rigtige beslutninger om hvilke langtidsholdbare, effektive pg økonomiske sunde tiltag der skal prioriteres højt, frem for blot 'fest og farver'. En vigtig lærestreg for de folkevalgte kunne her godt være: Mens man kan af mange gode grunde, fra forvaltningsmæssig side, kan være nødsaget til - eller simpelthen af praktiske årsager - se på delproblemer i forskellige udvalg, så husk lige at set fra borgernes side 'hænger det hele sammen som ærtehalm'. Uden fornuftig kystsikring er der på sigt intet 'Greve med 8,5 km hvid strandsand'; uden rent vand fri for lugt- og andre gener, ingen glade børn, endsige turister på stranden. Jeg opfattede da heldigvis en god vilje fra kommunens medarbejdere samt fra politisk hold, til at lytte og herefter arbejde på et nyt møde. Så lad mig slutte med at opfordre alle, der har naturstranden kær og ikke ønsker den omdannet til diverse 'fata morganaer', til at bidrage til den igangærende kystsikringshøring i m[ndene april og maj, ved faktisk hver især at indsende egne holdninger som bidrag til høringen. Dette har helt klart effekt i en demokratisk sinde kommune. Forslaget til risikostyringsplanen ligger digitalt på www.greve.dk/høring - Send jeres personlige høringssvar (som mail) til teknik@greve.dk SENEST 19. juni 2015. Mit eget foreliggende kladdeforslag, stadig i støbeskeen hvis man kan sige sådan om en email :) lyder – i trit med formålet om at beskytte mennesker, bygninger, anlæg, virksomheder….samt naturstranden: "Dyrk Fornuftige Eksperimenter baseret på indkomne forslag fra borgerne. Invester med forsigtighed. ‘TIL GAVN FOR ALLE ØNSKES’ Sandfodring; Klitter; Mobile Barrierer; ‘Længere ud på Vandet’ med overfladevands- samt 'teknisk rent vand'- pumperne. Det er ikke nok bare at fjerne fedtemøget, for der mistes en masse sand hver gang; Værn om NATURSTRANDEN - samt om drikke- og badevandet; og kæmp for at undgå stanken af 'ikke helt teknisk rent spildevand’. Det var bare det!"
Rigtig godt referat, tak for det. Nu glæder jeg mig til den detaljerede tilbagemelding fra kommunen, for det var ikke let at få overblik over de mange gule forslagssedler på arbejdsgruppebordene - og så forhåbentlig den invitation til et borgermøde om HELHEDEN, som der i hvert fald blev lagt op til og mere end antydet et par gange.
SvarSletDet vil sige et møde omkring strandvejsproblematikkerne, men nu behandlet som ET HELE, inclusive kyst-, stormflods-, skybrud-, grundvands- og badevandssikring.
OK, syndflodssikring er måske at stile vel højt, men helt klart er det i hvert fald, at der med klimaændringerne er økonomiske, juridiske og menneskelige risici af dimensioner på spil, risici som får det til at se mere end mærkeligt ud, at man alene ville diskutere parkeringspladser, kunst på stranden og cykelstiers bredde, når der nu vitterligt er behov for nye forslag fra borgerne, med efterfølgende analyser og eksperimenter om disses faktiskeeffekt, for endeligt at kunne tage de rigtige beslutninger om hvilke langtidsholdbare, effektive pg økonomiske sunde tiltag der skal prioriteres højt, frem for blot 'fest og farver'.
En vigtig lærestreg for de folkevalgte kunne her godt være: Mens man kan af mange gode grunde, fra forvaltningsmæssig side, kan være nødsaget til - eller simpelthen af praktiske årsager - se på delproblemer i forskellige udvalg, så husk lige at set fra borgernes side 'hænger det hele sammen som ærtehalm'. Uden fornuftig kystsikring er der på sigt intet 'Greve med 8,5 km hvid strandsand'; uden rent vand fri for lugt- og andre gener, ingen glade børn, endsige turister på stranden.
Jeg opfattede da heldigvis en god vilje fra kommunens medarbejdere samt fra politisk hold, til at lytte og herefter arbejde på et nyt møde. Så lad mig slutte med at opfordre alle, der har naturstranden kær og ikke ønsker den omdannet til diverse 'fata morganaer', til at bidrage til den igangærende kystsikringshøring i m[ndene april og maj, ved faktisk hver især at indsende egne holdninger som bidrag til høringen. Dette har helt klart effekt i en demokratisk sinde kommune. Forslaget til risikostyringsplanen ligger digitalt på www.greve.dk/høring - Send jeres personlige høringssvar (som mail) til teknik@greve.dk SENEST 19. juni 2015.
Mit eget foreliggende kladdeforslag, stadig i støbeskeen hvis man kan sige sådan om en email :) lyder – i trit med formålet om at beskytte mennesker, bygninger, anlæg, virksomheder….samt naturstranden:
"Dyrk Fornuftige Eksperimenter baseret på indkomne forslag fra borgerne. Invester med forsigtighed. ‘TIL GAVN FOR ALLE ØNSKES’ Sandfodring; Klitter; Mobile Barrierer; ‘Længere ud på Vandet’ med overfladevands- samt 'teknisk rent vand'- pumperne. Det er ikke nok bare at fjerne fedtemøget, for der mistes en masse sand hver gang; Værn om NATURSTRANDEN - samt om drikke- og badevandet; og kæmp for at undgå stanken af 'ikke helt teknisk rent spildevand’. Det var bare det!"